Babykleertjes als kraamcadeau: waar moet je op letten?

babykleertjes kraamcadeau

Ben je nog op zoek naar een leuk kraamcadeau? De kleine zal al tientallen knuffels hebben, evenals dat anderen al een paar voorleesboeken hebben gegeven. Om eens met wat anders aan te komen, kan het leuk zijn om babykleertjes te geven als kraamcadeau. Waarop moet je letten bij de aankoop van deze kleertjes? Zeker wanneer je zelf nog geen kinderen hebt, kan het best een uitdaging zijn om de juiste kleertjes voor de kleine aan te schaffen! Op deze pagina vind je een aantal handige tips, die je hierbij op weg helpen. 

Tip 1: kies voor maat 50 in de eerste weken 

Een baby ontwikkelt zich razendsnel! Voorkom dat de kleertjes te klein zijn, als je deze aan de kersverse moeder geeft. Begin altijd op maat 50, daar veel baby’s deze maat gedurende de eerste weken hebben. Je kunt ook voor kleertjes kiezen, waar de baby over een maand plezier van heeft. De ouders van het kindje zullen immers al de nodige kledingstukken gekocht hebben voor de geboorte van de baby. Kies in dit geval voor maat 56. Bezoek je de baby pas na een paar maanden? Kies in dat geval voor babykleertjes in maat 62. 

Tip 2: let goed op het type kleding dat je koopt 

Bij de aankoop van babykleertjes is het belangrijk om rekening te houden met het seizoen waarin je de kleertjes geeft. Een pakje voor de zomer zal niet passen, wanneer je deze in de wintermaanden aan de pasgeborene geeft. Vaak groeit een baby al binnen een paar weken uit een bepaalde maat. 

Houd daarnaast rekening met bijvoorbeeld het verschil tussen rompertjes met korte en lange mouwen. Iedere ouder zal hier z’n eigen voorkeur in hebben. Het is verstandig dit vooraf na te vragen, voordat je de babykleertjes koopt. Of ga voor een veiligere keuze, zoals een leuke tuinbroek of een shirtje. Ook zijn babyslofjes een ontzettend leuk cadeau.