Een skelter is gezond!

skelter 4 jaar

Skelters zijn een fantastische manier om je kind gezond te houden. Waarom een skelter gezond is en vanaf hoe oud een kind op een skelter kan rijden lees je hieronder.

Lichamelijke beweging

Wanneer een kind op een skelter zit zal deze zelf moeten trappen om het  voertuig voort te bewegen. Deze beweging komt overeen met de beweging van het fietsen. Tijdens het trappen verbrandt een kind veel calorieën. Een skelter is dus een ideale manier om je kind fit en in beweging te houden op een speelse manier. Door meer te bewegen zal je kind gezonder worden. Dit is belangrijk voor zijn fysieke, maar ook voor zijn mentale gezondheid. Daarnaast kan een kind zijn fantasie de vrije loop laten. Een kind kan uren rondrijden met het idee dat hij of zij in een echte auto rijdt. Buitenspelen wordt steeds minder gedaan, maar met een skelter zal het plezier in spelen snel terug komen.

skelter 4 jaar

Vanaf wanneer?

Vanaf hoe oud kun je een kind op een skelter zetten? Dit verschil per kind, maar meestal wordt geadviseerd dat een kind kan zitten op een skelter 4 jaar of ouder. Een skelter brengt van zich zelf wel enkele risico’s met zich mee. Het is en blijft een groot apparaat waarmee een kind over dingen heen kan rijden. Let dus in het begin goed op. Een kind kan nog niet zo goed nadenken over de gevolgen van zijn daden. Een zusje of broertje aanrijden kan gebeuren, maar door de zachte banden van een skelter en het geringe gewicht zal dit niet tot schade lijden. Op deze manier kan uw kind veilig leren wat kan en niet kan. Dit is er belangrijk voor de toekomst van uw kind. Skelter kun je kopen in alle soorten en maten. Skelters kunnen vanaf 4 jaar gereden worden. Dit vanwege de lengte. Kijk dus goed naar de afmetingen van een skelter voordat je een skelter koopt. Als uw kind niet goed op de skelter past zal het trappen moeizaam gaan. Hierdoor zal de skelter al snel aan de kant gezet worden en dat is zonde van het speelplezier.