Procenten berekenen kan enorm belangrijk zijn voor een vervolgstudie!

Velen van ons hebben er een hekel aan. Rekenen. Daarom zijn we maar al te blij dat velen van ons het niet meer hoeven. Want zeg nou zelf, wie gaat jou nou nu nog de tafel van 8 vragen? In ieder geval, dit gebeurt niet snel. Een ander verhaal zijn echter procenten berekenen. Want procenten berekenen heb je altijd nodig, toen, nu en later. Denk maar eens aan mogelijke vervolgstudies, maar ook kortingsacties in de kledingwinkel. Dus hoe ga je er nu voor zorgen dat je kind hierin een master wordt? Zodat hij of zij in ieder geval niet dezelfde fout maakt, die velen van ons hebben gemaakt. Namelijk; ons rekentalent laten verstoffen. Want wanneer gebruiken wij nu eigenlijk nog ons eigen talent? Niet vaak. Dit komt mede doordat we veel te gemakkelijk gebruik maken van ons reken-widget op de telefoon. Een mooi voordeel van het helpen van je kind, is dan ook dat je er zelf mee bezig bent, en gelijk je rekentalent weer terug kan ontdekken. Dus hoe ga je, je kind helpen?

Redactiesom

Een redactiesom is een som die gebruik maakt van een verhullend verhaal om een berekening te omschrijven. Het voordeel van zo’n redactiesom is dat je ze overal in het leven kan integreren. Zo kun je bijvoorbeeld door middel van het veranderen van een sprookje in een redactiesom, gemakkelijk je kind een berekening uit te laten voeren, zonder dat hij of zij het doorheeft. Een ander voorbeeld kan natuurlijk ook om van de berekening van het zakgeld een redactiesom te maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan;”Deze week heb je 5 euro gekregen en vorige week 7,50. Dit houdt in dat je 2,5 euro minder hebt gekregen. Hoeveel procent is dit?” Kortom, het is gemakkelijk om je kind te helpen met rekenen door redactiesommen te integreren.

Oefenbladen

Het nadeel van het integreren van redactiesommen in het dagelijks leven is helaas dat je als ouder zijnde soms over heel veel improvisatietalent moet beschikken voor een goede som. Een oplossing voor dit probleem zijn natuurlijk oefenbladen. Oefenbladen heb je in alle soorten en maten, dus ook in de belangrijkste voor later; procentuele berekeningen. Om jezelf uit te dagen kun je ook kiezen om deze oefenbladen zonder het antwoordenblad uit te draaien, zo oefen je namelijk meteen zelf ook mee met rekenen. Want zeg nou eens zelf, hoeveel procent is de kans dat jij en je kind later procentuele berekeningen nodig hebben in het leven? Precies. 100 Procent.