Hoe ga je eigenlijk om met pampers?

Pampers

Stel je word voor het eerst ouder. Hoe ga je dan eigenlijk om met pampers en kan je al die reclames van pamper aanbiedingen vertrouwen? Het laatste is vrij simpel, kies nooit zomaar de dure merken maar vergelijk altijd eerst verschillende pamper aanbiedingen. Wanneer je een pamper moet vervangen voor je kleine, spoel je simpelweg eventuele remsporen door het toilet en doe je de pamper vervolgens in een wasbare voering en vervolgens in een luieremmer.

Het is dus niet nodig de hele wikkel iedere keer te vervangen; alleen als deze erg vies is of aan het einde van de dag of nacht. Als er poeprestjes de voering gemist hebben en de pamper zelf vies is geworden, kan je deze het beste even schoonmaken voordat je deze in een luieremmer deponeert. Zo voorkom je dat er vlekken in de pamper komen die er niet meer uit te wassen zijn. Een handige tip is overigens om ervoor te zorgen dat alle klittenbandsluitingen zijn vastgemaakt, zodat deze niet aan losse lussen of koorden kunnen blijven hangen.

Als dit gebeurd, belanden de luiers allemaal in een grote, vieze bal. Sommige pampers zijn voorzien van waslapjes op zichzelf dus netjes worden teruggevouwen. Een andere methode is de luier in te wikkelen vanuit de breedste stand en binnenstebuiten te keren. Dit beschermt de stevigheid van het elastiek van de lus en klittenband en voorkomt dat het klittenband beschadigt.

Pampers

Sommige ouders wassen wassen luiers dus eerst in emmer lauwwarm water maar dit hoeft niet per ce. Onze tip is deze gewoon in een droge emmer, apart van alle andere was te plaatsen en gewoon je wasmachine al het zware en vuile werk te laten doen. Wel is het aan te raden vuile pampers niet langer dan 2 dagen in de luieremmer te laten liggen voordat men ze gaat wassen. Dit is omdat als een pamper een langere tijd vuil blijft, uiteindelijk de luierstof zal beschadigen. Ook is het zo dat als men pampers een langere tijd niet wast, deze kunnen worden blootgesteld aan ammoniak, wat niet goed is voor de nog zeer gevoelige huid van uw kind.

Als je toch besluit je pampers zelf met de hand te wassen, doe dit dan alleen met normaal lauwwarm water. Gebruik dus absoluut geen zeep of wasmiddel. Men zal al snel merken dat de luieremmer snel zal gaan stinken als met de deksel eraf haalt als men op deze manier luiers wast.

Ook kan het vieze water en de zeep de moderne stoffen en klittebandmechanismen van de pampers beschadigen. Het is over het algemeen dus veel gemakkelijker gewoon een droge emmer te gebruiken en de luiers in de wasmachine te doen en het jezelf of je partner niet onnodig lastiger te maken dan dat het is.

Nu je weet hoe je om moet gaan met luiers kan je wellicht verschillende luiers aanbiedingen vergelijken en kijken welke u geschikt lijkt voor uw baby.