Je eigen geboorteverhaal vertellen met een geboortefotograaf

De nieuwe hype op het gebied van zwangerschappen en bevallingen is de geboortefotografie reportage. Vrouwen huren een professionele fotograaf in om de hele bevalling vast te leggen. De reportage geeft het verhaal van het moment dat de weeën beginnen tot de eerste uren samen met je kindje.

Jouw stijl

Elke fotograaf heeft zijn eigen stijl, zo ook de geboortefotograaf. Geboorte reportages zijn vaak in zwart-wit omdat dit een zachter beeld geeft van de bevalling. Op zwart-wit foto’s is bijvoorbeeld bloed minder goed te zien. Het is natuurlijk ook mogelijk om een geboorte reportage in kleur te nemen. De fotograaf zal er altijd voor zorgen dat de foto’s er artistiek en prachtig uit zien. Door verschillende fotografen te onderzoeken, zal je snel ontdekken wat jouw stijl is en welke fotograaf bij jou past.

Jouw verhaal

Zijn er momenten tijdens de bevalling die je graag gefotografeerd wil hebben? Zoals het eerste moment dat je jouw baby vast kan houden, of bijvoorbeeld het doorknippen van de navelstreng? Bespreek deze wensen voor de tijd met je fotograaf, zodat de reportage ook echt jouw verhaal wordt. Deze dag draait helemaal om jou, dus wees zeker niet bang om van te voren duidelijk te maken wat jij graag uit de geboorte reportage wil halen.

Terugblikken

Na de bevalling zal de fotograaf alle foto’s bewerken. Hij of zij zal er voor zorgen dat de belichting goed is op elke foto en zal zo nodig de foto’s in grijstinten zetten. Het bewerken van de foto’s kan zo’n drie weken duren, waarna je de foto’s gestuurd krijgt. Nu kan jij terugblikken op je bevalling met deze speciale reportage.