Oefeningen op een rechthoekige trampoline

Er bestaan veel soorten trampolines tegenwoordig. Ze hebben dan ook veel voordelen als het gaat om sporten. De zomer is weer aanwezig en veel mensen gaan graag naar de sportschool om hun ultieme lichaam te krijgen. Voor veel mensen is het wel een uitdaging om naar de sportschool te blijven gaan. Ze vinden het al snel saai of weten niet wat ze in de sportschool moeten doen.

Daar zijn gelukkig oplossingen voor. Een hele goede cardio training is het springen om een trampoline. Met voorkeur een rechthoekige trampoline, omdat deze meer ruimte hebben om heen en weer te springen. Heb je geen trampoline? Geen probleem, want er zijn ontzettend veel trampolineparken in het land waar je mag springen. Ook is het vrij goedkoop om een uurtje te springen.

In deze blog worden er wat oefeningen gedeeld die je kan uitvoeren op een rechthoekige trampoline.

Cardio

Springen op een trampoline is een ontzettende goede cardio oefening. Het is daarbij ook nog eens goed voor de been- en buikspieren. Ook wanneer je op een lange rechthoekige trampoline springt kan je verschillende oefeningen doen. Door deze oefeningen verbrand je calorieën en val je dus af.

Je zou bijvoorbeeld jumping jacks waarbij je als een armen en benen uit elkaar slaat wanneer je de lucht in springt. Span goed je buikspieren aan om ook de buikspieren te trainen. Op trampolineparken zijn er ontzettend veel rechthoekige trampolines, waarbij je van de ene trampoline naar de andere kan springen. Dat het maakt het ook wat interessanter en leuker.

Als je naar een trampolinepark gaat dan moet je wel betalen. Ook kan je bij sommige trampoline kaarten een soort abonnement nemen, zodat je vaker in de week naar de trampolinepark kan.

Een andere oefening is jogging. Hiermee train je goed je benen en leer om je om evenwicht te behouden. Het is dan ook nog eens zo dat je minder snel een blessure kan krijgen van joggen op een rechthoekige trampoline dan wanneer je buiten op straat gaat joggen.

De bewegingen die je maakt op een rechthoekige trampoline verhogen de hartslag en stofwisseling. Het is dus een uitstekende manier om gewicht te verliezen en om je conditie te verbeteren.