Wasbare luiers zijn de nieuwe oplossing!

Wasbare luier

Wasbare luiers zijn een nieuwe en steeds populairder wordend alternatief voor de wegwerpluiers. Deze variant van luiers is ontwikkeld met het oog op het milieu, de portemonnee en natuurlijk uw kindje zelf. Waarom is deze oplossing beter dan wegwerp luiers?

Het milieu

Wasbare luiers zijn beter voor het milieu, omdat er minder afval mee geproduceerd wordt. een wegwerpluier wordt, zoals de naam al zegt, na een keer gebruiken al weggegooit. De wasbare luier gaat veel langer mee. Hierdoor wordt er dus minder afval geproduceerd!

Zoals al eerder verteld, hoeft u veel minder wasbare luiers aan te schaffen dan wegwerpluiers. Per kind bespaart u ongeveer 500 tot 1000 euro als u kiest voor de wasbare luiers! Bovendien moeten wegwerpluiers bij het grofvuil en dit kost ook nog eens geld. Hier bespaart u dus nog meer.

Uw kindje

In de meeste wegwerpluiers worden chemicaliën gebruikt die niet goed zijn voor uw kindje. Hier kan namelijk irritatie, uitslag of zelfs een ontsteking uit ontstaan. In de wasbare luiers wordt dit niet gebruikt. Deze luiers zijn beter voor de huid van uw baby. Ook worden kinderen eerder zinderlijk bij het gebruikt van deze luiers ten opzichte van de wegwerpluiers. De wasbare luiers voelen namelijk eerder nat aan en dat is geen fijn gevoel, waardoor het kindje eerder herinnerd zal worden dat het een beter idee is om te plassen op het potje en niet in de luier. Onderzoek toont aan dat kinderen die de wasbare luiers dragen gemiddeld een jaar eerder zindelijk worden dan kinderen de wegwerpluiers dragen. Hierdoor hoeft u ook nog eens een kortere periode luiers aan de schaffen voor uw kind in vergelijking met de wegwerpluiers, en bespaart u dus nog meer geld! Ook is het natuurlijk fijn voor uw kindje als hij/zij minder lang luiers hoeft te dragen en al sneller gewoon naar de wc kan gaan.