Goede kraamzorg brengt rust in een woelige periode

rugtas peuter kopen

Op zoek naar kraamzorg Gorinchem? In Gorinchem vind je verschillende kraambureau’s met uitstekende kraamzorg. Kraamzorg is onmisbaar. Je zal immers tijd nodig hebben om te herstellen na een lange zwangerschap en een zware bevalling. Niet alleen moet jij wennen aan die nieuwe situatie, je partner is ook vaak overdonderd in het begin. Hulp van een professionele kraamverzorgster zal ervoor zorgen dat jullie toch optimaal van je nieuwgeboren kindje kunnen genieten.

De gezondheid van moeder en baby staat voorop

Een kraamverzorgster heeft verschillende uiteenlopende taken. Haar voornaamste taak is natuurlijk de verzorging van zowel moeder als baby. Ze vormt als het ware de ogen en orden van de verloskundige. Zodra ze veranderingen opmerkt, licht ze de gynaecologe hierover in. Verder zal ze je verschillende praktische tips in verband met de verzorging van je baby geven. Een luier verschonen of je kleine kindje een bad geven zal zo kinderspel worden. Ook bij borstvoedingen zal ze je bijstaan. De eerste momenten verlopen immers vaak stroef. Komen jullie er samen niet uit, zal ze je naar een lactatiedeskundige doorverwijzen.

Ook je gezin wordt bijgestaan

Een belangrijke taak van de kraamverzorgster is dat ze je ook bij het huishouden zal helpen. De kraamkamer, badkamer en het toilet zullen steeds kraaknet zijn. Ook het verdere basishuishouden neemt ze voor haar rekening. Ze zal voor de ander gezinsleden zorgen en hn wegwijs maken in de nieuwe situatie.
Ten slotte is er ook de psychologische hulp. Veel vrouwen hebben een dipje na de bevalling. Je kraamverzorgster zal steeds een luisterend oor aanbieden. Een dipje is immers heel normaal. Daarom is het belangrijk dat je optimaal gebruikt maakt van de kraamzorg en je laat verwennen. Geniet van de rust die ze brengt in een stressvolle periode.

Begin er op tijd aan

Zoals je ziet is een kraamverzorgster een echte duizendpoot. Een baby verzorgen, voeden en herkennen is niet makkelijk en vergt tijd en geduld. Contacteer kraamzorg Gorinchem zodra je zwanger bent en verzeker je zo van professionele bijstand na de vermoeiende bevalling. Alle hulp zal immers welkom zijn!