Goede kraamzorg: van groot belang! 

De kraamzorg die je had in je kraamtijd zal je niet gauw vergeten. Logisch, deze persoon was er in een van de indrukwekkendste periodes in je leven. Heel belangrijk dus of deze persoon jouw kraamweek tot een goede of minder goede goede herinnering maakt. Waaraan moet een goede kraamzorg voldoen? Hieronder de belangrijkste voorwaarden.

Tips voor het verzorgen van de baby:
De kraamhulp helpt je, vooral bij je eerste kind, om de baby op een goede manier te verzorgen. Zij weet alles van het aanleggen van je baby als je borstvoeding geeft, de hoeveelheid voeding als je flesvoeding geeft. Ook over de hoeveelheid en de kleur van de ontlasting van je baby kan ze iets zinnigs vertellen. Ze zal je helpen bij het in bad doen van je baby. Met haar geoefende oog ziet ze vaak als eerste als er iets niet in orde is met de baby. Jou helpt ze bij het controleren van je hechtingen en de hoogte van je baarmoeder en je persoonlijke verzorging.

Zorgen voor rust:
Door zich niet op de voorgrond te dringen, maar op een deskundige manier te zorgen voor rust rondom jou, je eventuele partner en de baby kunnen jullie bijkomen van alle nieuwe indrukken.

Het verzorgen van het huishouden:
De basisdingen in je huishouden worden gedaan door de kraamhulp: de was, stofzuigen en het schoonhouden van het sanitair zijn wel de belangrijkste taken in het huishouden die overgenomen worden. Eventueel zal de kraamhulp ook koken en boodschappen doen. Verwacht niet dat je ramen gezeemd worden of de zolder opgeruimd! Een kraamhulp is geen huishoudelijke hulp.

Zorgen voor optimaal genieten van de baby:
Door haar deskundige aanwezigheid en het geven van tips rondom de zorg voor je baby zorgt de kraamhulp voor een onvergetelijke kraamweek.Een goede kraamhulp weet wat ze moet doen en wanneer ze iets moet doen, zonder zich op te dringen. Ze geeft steun, regelt de basisdingen in je huishouden. Nadat de kraamhulp je huis voor de laatste keer verlaat, is de basis gelegd om zelf goed voor de baby te zorgen.